Ta med hele familien til fantastiske Sri Lanka

15 dager

Pris for inntil 6 personer,
basert på 3 dobbeltrom.
Nok 125 000,-

Sammendrag

Fly Oslo - Colombo, Sri Lanka med flybytte i Doha t/r.
Rundtur med bil og sjåfør/guide.

Sri Lanka

Sri Lanka – den ærverdige øya, som navnet betyr på Sanskrit – byr på kulturelle og historiske severdigheter i verdensklasse, flott og variert natur, elefanter og deilige strender. Og altdet hele finnes innenfor en overkommelige avstand. På en Sri Lanka rundreise kan dere rekke å nå å bestige Løveklippen Sigiriya, hvor restene av et eldgammelt kongepalass ligger på toppen og skuer ut over landskapet, se spennende dyr i nasjonalparkene og bade på de deilige strendene. Sri Lanka reiser byr dessuten på mange hyggelige byer med mye kultur og historie. Besøk de gamle kongebyene Anuradhapura og Polonnaruwa og det velbevarte grottetempelkomplekset Dambulla, hvor det blant annet er en 12 meter lang Buddha statue. Opplev den sjarmerende byen Nuwara Eliya med sine bygninger fra kolonitiden og vakre omgivelser. Se teplantasjene slynge seg gjennom landskapet og kjøp lokale helsebringende midler på Krydderveien, dra ut i den flotte naturen og kom tett på elefanter, bøfler - og hvis dere er heldig kanskje også en vill leopard. Sri Lanka har også hyggelige badebyer og deilige strender, hvor avslapning og badning kan kombineres med skjønn ayurveda massasje.

14.-15. juli - Avreise Norge - Sri Lanka

Dere reiser med Qatar Airways fra Oslo/Gardermoen den 14 juli kl 18:00, bytter i Doha og ankommer Colombo på Sri Lanka kl 09:35 den 15 juli.

Her står enten 3 vaner (9 setere) eller en minibuss og venter på dere. Plass til inntil 18 personer.
Første stopp blir Elefantbarnehagen.

15.-17. juli

Kandy, byen i dalen. Satt som en juvel blant grønne fjellkjeder, Kandysjøen og omkranset av Mahweli Ganga, Sri Lanka lengste elv, er hovedstaden for øyas siste uavhengige kongerike. Den har beholdt sin særegen identitet og karakter. Kandy er sentrum for Sri Lankas tradisjonelle kunst og håndverk.

Besøk Pinnawala Elephant Orphanage. Barnehjemmet ble etablert for å mate, pleie og hus unge elefanter forlatt av sine mødre. Ofte har elefantungene ved barnehjemmet blitt fordrevet fra sine naturlige omgivelser pga. utbygging eller så blir de funnet syke eller sårede. Dyrene som har kommet hit gjennom årene er nå i stand til å avle og har faktisk avlet.

Besøk i en Batikkfabrikk (Gunathilake Batik). Batikkfargingsmetoder går tilbake til den Kandyske periode, opprinnelig innført fra Jawa av  nederlendrene. Dette håndverket har utviklet med en klar srilankisk identitet. Vakre og orginale kreasjoner.

Dalada Maligawa. Tennenens tempel. Betydningen av Kandy skyldes i hovedsak å være hjemmet til Dalada Maligawa, som huser den hellige tann relikvie av Buddha. Tannrelikvien hevdes å ha kommet til Sri Lanka for 1600 år siden, da en prinsesse fra SørIndia førte den til Anuradhapura, som da var det mektigste kongeriket i Sri Lanka frem til 1100 e.Kr.

Opplev et kulturelt kveldsshow med tradisjonell srilankisk dans. Gemologisk Museum - Dette privatdrevne muset og utstilling tilbyr et bredt spekter av edelstener på utstilling og for salg. Og du kan også se råsteinene blir kuttet og polert. Sri Lanka er kjent for å ha en høy kvalitet på edelstener som går tilbake til romertiden. Blå, Gul og Stjernesafir, Rubin, Kattøye, Ametyst, Topaz, Granat, Månesteiner, Zirkon, listen er endeløs.

Peradeniya Botaniske Hage. Disse nydelige hagene ble først planlagt og anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha (1747-1780) og dekker rundt 150 dekar med trær, plener og blomstrende busker, inkludert et 50 dekar arboret på mer enn 10.000 trær. Under britisk styre, ble den kongelige parken en botanisk hage i 1821 og er den største av Sri Lankas tre botaniske hager. Den mest kjente attraksjonen i hagen er Orkidehuset, som har mer enn 300 arter av utsøkte orkideer.

2 Overnatting på QUEENS HOTEL i standard rom inkl. frokost.

Nalanda Gedige - Underveis fra Kandy finnes de tidligste steinbygninger funnet på Sri Lanka, som man antok å være en mahayana helligdommer på grunn av sjeldne tantriske utskjæringer. Men det er en kombinasjon av hinduistiske og buddhistiske arkitektur.

Krydder og urtehage (Ranweli 99). Krydder som først tiltrakk seg europeere til øya; nellik, kardemomme, muskat, kanel og pepper vokser fortsatt i overflod på Sri Lanka. De tilsettes rikelig og gladelig til mange retter, basert på tilgjengelighet og kjøkkensjefens personlige smak, ikke nødvendigvis etter faste oppskrifter.

Aluvihara Temple. Det er en gammelt stentempel med stor betydning i historien om buddhismen. De buddhistiske skrifter og kommentarer, som til da overlevert muntlig, ble for første gang nedskrevet på Aluvihare tempel i det andre
århundre e.Kr.

Besøke et treskjæring verksted (Kakruka Håndverk) utskjæringer med en historisk verdi og ulike uttrykk av forskjellige størrelser blir produsert og levert til lokale og internasjonale markeder herfra. Behandlingen av disse håndverkene er gjort i samsvar med tradisjonelle metoder og ved hjelp av kostbare treslag som teak, mahogni, valnøtt etc.

Dambulla grottetempe. Sigiriya Dambulla er et stort isolert fjell og det var her kong Walagambahu tok tilflukt i det 1. århundre f.Kr. Han forandret senere hulene til et steintempel. Steintaket er et stort lerret av fargerike malerier som skildrer buddhistisk mytologi og fortellinger om Buddhas tidligere fødsel. Noen av dem er over 2000 år gammel. Innenfor huletempelet er det en stor samlingen av Buddhstatuer.

17.-19. juli

Sigiriya er hjemsted for en av de største severdigheter i Sri Lanka - Sigiriyaklippen! Et "must see" på deres Sri Lanka reise! Løveklippen (som Sigiriya betyr) er en ca. 200 meter høy klippe, hvor en av Sri Lankas tidligere konger oppførte et kjempepalass på toppen omkring det 5. århundre. Her var det en festning, palass, vakre parkanlegg, badebasseng, små bekker og skulpturer.
Les mer her.

2 overnattinger på Sigiriya Village i Superior rom inkl. frokost.

Sigiriya
Besøk en nasjonalpark, jungelsafari med firehjuls jeep; Minneriya eller Kaudulla - disse parkene ble anlagt av kong Parakramabahu og er et fristed for dyr og fugler. Minneriya er nå et viltreservat og ideelt reisemål for å se bl.a. elefanter.

Turen går videre til gamlebyen i Pollonnaruwa. (Dere blir hentet på hotellet av deres guide/sjåfør, som skal være med dere på hele rundreisen). Øyas middelalderske hovedstad (11. og 12. århundre) steg til berømmelse når viktigheten av Anuradhapura ble mindre. I sin tid var byen omringet av tre store byvegger, det var flere flotte hager og mange helligdommer.

Pollonnaruwa har en interessant blanding av påvirkningen den sørindiske hinduistisk kultur hadde på buddhistisk kunst og arkitektur i de spredte helligdommer og monumenter fortsatt verdsatt av dagens tilhengere.

Dere kan nyte en srilankansk lunsj med mer enn femten forskjellige karriretter på "The Village" ved Giritalesjøen. The Village er en av de beste restauranter i Sri Lanka som serverer deilige tradisjonelle srilankiske retter.

Så er det tid for bading og soling I 5 dager.

19.-24. juli - Trincomalee

Avslapping og hygge på Trinco Blu

Etter noen avlappende dager ved havet, går turen til Anuradhapura, den gamel hovedstaden på Sri Lanka.

24.-26. juli - Anuradhapura

Anuradhapura
Her bor dere 2 netter og det vil bli muligheter for 2 besøk i Wilpatu nasjonal park.
Overnatting på Hotel Randiya

26.-28. juli

Tidlig morgen reiser dere fra Anuradhapura for safari i Willpatu.
Etter safari setter dere turen sørover for ytterligere 2 netter ved havet, denne gangen på vestkysten litt nord for Negombo
Overnatting Suriya Resort, Waikkal.
Sen utsjekk den 28 juli.

28.-29. juli

Retur fra Colombo den 28 juli med avgang kl 21:20 bytte i Doha og tilbake i Oslo den 29 jul kl 07:00.
Akkurat klar for Norway Cup.

Pris for inntil 6 personer, basert på 3 dobbeltrom Nok 125 000,-

Inkludert i pakken:
F
lybilletter Oslo-Doha-Colombo t/r med Qatar Airways
Kjente flyplassavgifter
Alle overnattinger inkl. frokost
Sjåfør/guide under hele oppholdet
Ingang til nevnte severdigheter og 2 safari

Tillegg:
Eventuelle lokale flyplass avgifter ved avreise fra Sri Lanka kan endre seg på kort varsel. Ingen kjente flyplassavgifter pr i dag.
Mat og drikke, bortsett fra frokost.